Bakgrunden är att företaget, som arbetar med att skapa bättre förutsättningar för dem som har det svårt att komma ut på arbetsmarknaden, har ett kontrakt med Arbetsförmedlingen som går ut 1 februari nästa år.

– Vi har haft ett stort viktigt uppdrag med Arbetsförmedlingens projekt Grundläggande moduler, men som nu går ut. Så ser det ut när man jobbar med offentlig upphandling. Det är max fyra år som avtalen kan löpa. Så det var väntat. Men när det blev en ny upphandling så har de valt ett billigare alternativ än vad vi kan leverera, säger Maria Mattsson Mähl, vd Alpha CE.

Personalen har känt till att avtalet var på väg att löpa ut.

– Samtidigt så är det tråkigt att gå ut med den här typen av information. Det här är branschens baksida.

Enligt Maria Mattsson Mähl tittar nu företaget på att utveckla verksamheten för att kunna slippa genomföra uppsägningar.

– Vi har jobbat med att bredda verksamheten och att hitta nya avtal. Många kan bli drabbade, men det är ändå runt 200 kvar i företaget. Sen är vår ambition att vi ska få nya uppdrag och kanske parera varslet. Ett varsel är ju bara ett varsel, vår ambition att ingen ska bli uppsagd. Vi har varit framgångsrika, vi hjälper folk ut i jobb och har väldigt duktiga medarbetare. Vi hoppas att politiker och tjänstemän ska se att det finns kapacitet.

LÄS MER: Blogg "En av de sorgligaste dagarna"

I och med att Arbetsförmedlingen inte har gjort så många upphandlingar på senare tid har fokus flyttats mot kommunerna. Bara för några veckor sedan öppnade Alpha CE ett nytt kontor i Solna.

– Många kommer att välja våra tjänster, de behöver hjälp med målgruppen. Så på kommunsidan växer vi ändå kraftigt, säger Maria Mattsson Mähl.