Bästa konditorierna tog emot priser

Uppland är bättre på att göra godsaker än på att laga mat, åtminstone om man får tro juryn bakom Svenska gastronomipriset. Flera uppländska konditorier och konditorer hyllades nämligen när priserna delades ut på måndagen.

Foto: Fotograf saknas!

Ekonomi, näringsliv & finans2017-10-10 20:50

Det är expertjurygrupper bestående av Sveriges bästa kockar, konditorer, servitörer och sommelierer som utser vinnarna i de olika kategorierna inom ramen för Svenska gastronomipriset.

Uppsalakonditorn Frida Leijon som driver Leijon stenugnsbageri & konditori placerar sig på plats fyra på listan över konditorernas konditor 2017, överst på listan återfinns Anders Oskarsson som driver Nilssons konditori & bageri i Oskarshamn.

På listan över konditorernas konditori 2017 hamnar Günterska hovkonditoriet i Uppsala på en sjunde plats. RC Chocolat i Sigtuna kommun landar på plats nummer 13.

Bland kockarna skymtar dock ingen Uppsalakock. Sveriges bästa kock är enligt listan Magnus Nilsson som driver Fäviken Magasinet i Järpen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!