Entreprenören och sushipionjären Yukiko Willebrand håller som bäst på att inreda en lokal i närheten av sin sushirestaurang på Norbyvägen i Sommarro.
– Vi hyr lokalen och har nyligen fått godkänt av miljökontoret. Det är jag, min sambo Jyrki och en kinesisk kock som arbetar med projektet. Målet är att vi inom kort ska börja tillverka dumplings för avhämtning, säger hon.
Dumplings är små degknyten som fylls med exempelvis köttfärs, kyckling, räkor eller grönsaker. Därefter tillagas de, oftast genom ångkokning eller fritering.
– Vi kommer att sälja båda sådana som är klara att ätas och djupfrysta som man själv får tillaga, berättar Yukiko Willebrand.
Exakt när verksamheten kan komma i gång är inte klart, men troligen blir det efter sommarsemestrarna. Någon bordsservering i den nya lokalen blir det inte, däremot ska den befintliga sushirestaurangen intill servera de små degknytena till matgäster på plats.