För ett år sedan startade han ett företag med sina tre yngre bröder. Bröderna och deras syster har vuxit upp i Knivsta kommun.
– Men varje sommar har vi tillbringat vid havet i Nordnorge eftersom vår släkt kommer från Norge. Där har vi alltid fiskat och ätit mycket fisk, säger Johan Bolsöy, som däremot inte tyckte om fisken han fick här nere.
– Det var därför vi startade vårt företag som heter Frisk Fisk. Vi tänkte att folk skulle få äta färsk fisk, istället för fryst och affärsidén har fungerat över förväntan, säger Johan Bolsöy.
Trots konkurrens från butiker, och fiskbilar som åker runt i Sverige med fryst fisk, så har tillräckligt många Knivsta- och Uppsalabor nappat på deras idé. Fisken fiskas i Norge på morgonen och transporteras samma dag i en kylbil till Sverige.
– Fisken ligger på en isbädd så kallt som möjligt, utan att det fryser. Och det är viktigt för oss att fisken vi säljer är ett tryggt miljöval för kunden, säger Johan Bolsöy.
Johan och en till av bröderna arbetar redan heltid i företaget och de har nu planer på att anställa två säljare till, utöver de tre som redan anställts av deras bror i Luleå.
Det har också krävts en del investeringar att starta eget.
– Vi funderar till exempel nu på att köpa ytterligare en kylbil. Den mesta investeringen har dock bestått i tid och arbete, säger Johan Bolsöy.
Han tycker att det är alldeles för lite information i skolorna om möjligheterna att starta eget.
– Om fler visste hur fruktansvärt roligt det är att ha ett företag så tror jag att fler skulle välja det, säger Johan Bolsöy.