Man väljer att inte kalla sig för en pub, utan för ett ölkafé.
– En pub är brittisk, ordet kommer därifrån. Men eftersom vi fokuserar på det belgiska blir det ingen pub utan just ett ölkafé. Brittiska och irländska pubbar finns här och var i Uppsala, men vi ville satsa på något som inte fanns, säger ägaren Ali Haddadi.
Han har själv rest runt i Belgien och fastade där för konceptet.
Det kommer inte att serveras några hamburgare eller annan klassisk pubmat utan fokus läggs på den belgiska matkulturen, exempelvis klassiker som moules frites, ölgrytanstoofvlees och belgiska våfflor. All öl som serveras är belgisk men vinet är franskt.
– Belgien har inte någon utarbetad vinkultur, därför blickar vi åt Frankrike för vinerna. Men vi kommer exempelvis ha belgisk whiskey, säger Ali Haddadi.
Han driver sedan tidigare Churchill Arms och är även med och arrangerar Uppsalas öl- och whiskeymässa, men han ser inte nya Bierhuis som en konkurrent till andra krogar i Uppsala.
– Jag ser det mer som ett komplement. Intresset för särskilt dryck är väldigt stort och det finns utrymme, säger AliHaddadi.
Bierhuis tar plats i Pipes of Scotlands gamla lokaler som har renoverats.