I somras stängde Dryck tillfälligt verksamheten och på tisdag, den 8 november, öppnar man igen i nya lokaler och byter samtidigt namn till Dryck & Mat. Man har förvärvat lokalerna där Hijazz tidigare låg som nu har renoverats.
– Det känns fruktansvärt roligt. Nu öppnar vi vad man kan kalla en förlängning av Dryck. Vi kommer att behålla vårt arbetssätt där vi utgår från drycken när vi skapar menyer och tar fram rätter. Det vi vill göra och det vi gör är att ta vara på de bästa råvarorna och vinerna som finns just nu. Om man varit på Dryck tidigare och käkat och mått bra kommer man att må bra här också, säger Cemil Alparslan som driver restaurangen tillsammans med Niklas Engemar..
Den nya restaurangen kommer att ha 60 platser, varav 25 stycken är bokningsbara och resten är drop in. Vid de bokningsbara platserna kommer man att kunna köpa två olika paketmenyer med mat och dryck, prisbilden för dem är ungefär densamma som på gamla Dryck. Vid de övriga platserna kommer det att finnas en á la carte-meny som består av ett antal olika rätter. Alla rätter byts dock även fortsättningsvis ut allt eftersom.
– Det är säsongens råvaror som styr. Vi kommer aldrig att nollställa köket och byta alla rätter samtidigt, men vi kommer nog att byta ut rätter en gång i veckan, kanske varje dag, säger Cemil Alparslan.
Man har anställt ytterligare personal och totalt kommer åtta personer att arbeta med restaurangen, till skillnad från tre som det var tidigare.
– En av de grejerna jag ser mest fram emot är att få jobba i ett gäng. Har man 7-8 hjärnor blir det så mycket bättre, säger Cemil Alparslan.
Ser du några utmaningar med att expandera?
– Absolut. Jag har fått den frågan flera gånger och många verkar tro att det finns en utmaning kring kvaliteten i mat och dryck, men det är jag inte bekymrad över. Nu är vi fler som kan kvalitetssäkra produkten. Utmaningen är snarare att behålla den personliga och intima känslan som vi hade på Dryck, men i hela planeringen och uppbyggnaden av den nya restaurangen har vi haft målsättningen att behålla en nära kontakt med gästerna, säger Cemil Alparslan.
Nyligen blev Dryck en av två Uppsalakrogar som hamnade på listan "White Guide Nordic" där Nordens bästa kök listas. De tidigare Dryck-lokalerna kommer man att ha kvar och där ska något nytt öppna i början av 2017. Exakt vad det blir vill Cemil Alparslan dock ännu inte avslöja.