– Jag kommer från en italiensk matkultur, min mamma är från Italien, och sedan jag kom in i restaurangbranschen för drygt 15 år sedan har jag velat öppna en egen italiensk restaurang. Nu är det dags, säger ägaren Alex Khachatryan.
I kväll, torsdag, invigs Trattoria Alessandro med bland annat operasång. Helhetskonceptet går ut på att verkligen ta tillvara på det italienska arvet.
– Vi har skaffat oss en ärlig italiensk harmoni som man känner direkt när man kommer in i lokalen. Det kommer definitivt att bli unikt och speciellt. Trattoria betyder en restaurang för alla och det är precis det vi vill vara, säger Alex Khachatryan.
Majoriteten av råvarorna importeras från Italien och man har även installerat en napolitansk vedugn för att kunna göra italienska pizzor. Dryckesmässigt ska restaurangen också servera italienska öler och viner. Man kommer även att servera ett eget vin, producerat i Italien, och ska på sikt även ta fram en egen olivolja.
Restaurangen öppnar officiellt i morgon, fredag, och ligger i Koppars gamla lokaler på S:t Persgatan.