Varje lördag har projektet varit i gång på uteserveringen intill Resecentrum. Hittills har det blivit något av en succé med nära 500 sålda tunnbrödsrullar där basen varit olika typer av grillade korvar. Då antalet sittplatser är begränsat har det i perioder varit långa köer. En in och en ut har varit principen på området med 50 sittplatser.
– Som längst har det varit en kö på 30 meter där många har fått vänta en timme. Första lördagen såldes allt slut på en och en halv timme, säger Cemil Alparslan som driver Dryck & Mat tillsammans med Niklas Engemar.
Det låter som en succé?
– Ja, det får man säga. Det känns som att det finns ett behov att få ta sig ut under kontrollerade former och att många av våra trogna gäster vill stötta oss.
Tanken på det lite udda finkrogskonceptet uppkom i början på mars då Dryck & Mat hade tänkt öppna sin inomhusservering efter att ha haft stängt i månader och bara erbjudit take away. Men då regeringen och Folkhälsomyndigheten valde att skärpa pandemirestriktionerna hittade Uppsalakrogen i stället på lösningen med tunnbrödsrullar.
– Då kändes det olustigt att öppna hela restaurangen, men vi ville ändå göra någonting som var roligt, lättsamt och som var smittsäkert, fortsätter Alparslan.
Kommande lördag serverar restaurangen för sista gången sina tunnbrödsrullar. Den här gången samarbetar krogen även med konditorn Frida Leijon som kommer att erbjuda bandyfinalsbakelser. 1 april är tanken att Dryck & Mat ska öppna inomhus igen.