Krogprofilen sålde varumärket – startar om

Krogprofilen Dylan Frantz är tillbaka på ruta ett med ett nytt projekt. För en tid sedan sålde han sin andel i restaurangen Dylan’s Grill.

Entreprenören Dylan Frantz har sålt sin andel i Dylan’s Grill och driver numera Dylan's BBQ Spot i Librobäck.

Entreprenören Dylan Frantz har sålt sin andel i Dylan’s Grill och driver numera Dylan's BBQ Spot i Librobäck.

Foto: Maria Lindblom/UNT-arkiv

Ekonomi2020-02-09 21:03

Numera driver han på egen hand det nya foodtruck-konceptet Dylan's BBQ Spot i Librobäck. Detta medan hans tidigare samarbetspartner Memet Sagir på egen hand  fortsätter med restaurangen Dylan’s Grill på Vaksalagatan och den nyöppnade enheten i Dax diners tidigare lokal Boländerna.

Dylan Frantz vill tydliggöra att han inte längre är verksam i hamburgerkedjan som han en gång startade. Han har sålt sin andel och varumärket till Memet Sagir.

– Det gick inte som det var tänkt, så jag bestämde mig för att dra mig ur. Det är allt jag kan säga, säger Dylan Frantz.

Är det jobbigt att bli ihopkopplad med Dylan’s Grill?

– Jag vill inte bli sammankopplad med det mer och har inget med det att göra. 

Ångrar du att du sålde varumärket?

– Ja, det är klart. Men han har laglig rätt att använda det vidare.

Memet Sagir om situationen:

– Jag har köpt hela konceptet och har erbjudit Dylan att få hjälpa till, men han har tackat nej. Det är inget konstigt med det, säger han.

Det var sommaren 2015 som entreprenören Dylan Frantz startade Dylan’s Grill med en foodtruck i Librobäck som snabbt blev populär. I juli 2016 expanderade företaget och öppnade en restaurang på Vaksalagatan i centrala Uppsala.

Nu är Frantz tillbaka på platsen där allt började. I Librobäck.

– Jag har inte hamburgare längre, utan jag satsar på mackor med pulled pork och pulled beef samt brisket och fläsksida. Allt är rökt i tolv timmar. Det är traditionell amerikansk barbecue.

Karta: Dylan's BBQ Spot
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!