De tog över den tomma lokalen pĂ„ torget i BĂ€cklösa â som ligger mellan Gottsunda och Ultuna vid Dag Hammarskölds vĂ€g â för en tid sedan.
Sedan den tidigare restaurangÀgaren flyttade ut i slutet av förra Äret har lokalen stÄtt tom.
Tidigare fanns hÀr en grekisk restaurang. All den blÄvita typiska grekiska fernissan har nu bytts ut mot moderna trÀpaneler.
â Vi ville sĂ€tta vĂ„r prĂ€gel pĂ„ restaurangen, sĂ€ger Stera Muqdad.
Familjen Muqdad har de sex senaste Ären drivit en restaurang med samma namn i UmeÄ. Precis som i norr kommer fokus i Uppsala att vara pizza, kött och hamburgare.
â Vi har haft planer pĂ„ att öppna ytterligare en och börja bygga en kedja av restauranger. Nu nĂ€r vi flyttade till Uppsala sĂ„ kĂ€ndes det naturligt att ta det steget och utveckla verksamheten.
Vad var det som lockade att öppna en restaurang i Uppsala?
â Uppsala Ă€r en stor och expansiv stad. Det Ă€r bara att titta ut hĂ€r i omrĂ„det. Det Ă€r redan mĂ„nga som bor hĂ€r och det kommer att byggas ytterligare bostĂ€der.
â Sedan Ă€r det mycket rörelse i omrĂ„det med mĂ€nniskor som ska antingen mot Gottsunda eller Ultuna. Vi hoppas och tror att en del av dem stannar hĂ€r hos oss och Ă€ter, förklarar Stera Muqdad.
Hon berÀttar att de tittade pÄ flera olika lokaler i Uppsala innan de bestÀmde sig för lokalen i BÀcklösa.
â VĂ„r restaurang i UmeĂ„ har lite av kvarterskrogskĂ€nsla. Vi tror att vi kan skapa samma atmosfĂ€r och stĂ€mning hĂ€r.