Stjärnkrögare stänger för nytt koncept

Heart & Bones lägger ned restaurangverksamheten och det blir ett nytt koncept i lokalerna.

Restaurangen Heart & Bones lägger ned och blir ett nytt möteskoncept i lokalerna på Drottninggatan.

Restaurangen Heart & Bones lägger ned och blir ett nytt möteskoncept i lokalerna på Drottninggatan.

Foto: UNT-arkiv/Lars Johansson

Ekonomi2020-01-12 18:59

Det var i februari för två sedan som stjärnkrögaren Melker Andersson öppnade restaurangen Heart & Bones i det gamla Stadshotellet på Drottninggatan i centrala Uppsala.

Strax innan jul serverades den sista rätten med den tidigare inriktningen.

Framöver kommer i stället Heart & Bones Studio att verka i lokalerna där företag och privatpersoner ska kunna hyra den tidigare restaurangen för events och fester. Något som ska vara möjligt att göra alla dagar i veckan.

Heart & Bones var öppen kvällstid från måndag till lördag med det tidigare konceptet.

– Jag har funderat mycket på det här. Jag tycker att vi som krögare är ganska dåliga på att nyttja våra lokaler. Det kan vara lunch- och middagsserveringar på ett begränsat antal timmar, men annars står lokalerna tomma, säger Melker Andersson.

Känns det tråkigt att stänga restaurangen?

– Jo visst, men allting har sin tid. Jag är en entreprenör som gillar att ta nya steg. Det här blir mitt första test. Jag driver även fler krogar i landet där man skulle kunna addera ett sådant här upplägg.

Lokalerna på Drottninggatan är på omkring 350 kvadratmeter fördelat på flera rum och en större matsal. Det har funnits plats för 150 matgäster.

– Det här ska vara en lokal med alla möjligheter. Det kan vara företagsreleaser, födelsedagsfester eller begravningskaffe. Det finns även ett kök där man kan laga mat. Lokalerna passar till mycket, fortsätter krögaren.

Melker Andersson driver sedan tidigare restaurangen Miss Voon i Uppsala samt Bojabäs och Köttbaren i Öregrund.

Karta: Heart & Bones
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!