Allting fick sin början 2015 när Anna Andersson startade en småskalig kaninfarm nära hemmet i Almunge.
– Först tänkte jag skaffa höns, men det blev inte så. I stället upptäckte jag kaninuppfödning av en slump på nätet. Då kände jag knappt till att man kunde äta köttet, säger hon.
Därefter började Almungebon att läsa på alltmer om vad som krävs för att starta en egen farm och fastnade. Företaget Kanin Uppsala var fött.
– Det här är något som man kan hantera själv utan att ha en stor gård med beteshagar, fortsätter Anna Andersson.
Som mest har verksamheten haft omkring 70 kaniner, där köttet har sålts till privatpersoner och restauranger. Hon har även sålt kaninskinn på marknader och på sin hemsida.
Efterfrågan har varit och är relativt stor. Särskilt för köttet.
– Det är många restauranger som ringer, men även privatpersoner. Det finns också många som har allergiska hundar som vill ha kaninkött. Tyvärr har jag inte kunnat leverera så mycket som jag hade hoppats, säger Anna Andersson.
Men nu är det slut med leveranserna. Verksamheten med att sälja kött och skinn läggs ned.
– Det handlar om att slakteriet som jag har använt i Enköping har lagt ned, och då blir det för långt för mig att åka. Det är anledningen, vilket känns tråkigt.
Vad händer med kaninerna?
– Nu kommer jag att fortsätta för eget bruk och sälja avelsdjur. Sedan får vi se vad som händer i framtiden om det öppnar något nytt slakteri i närheten.