Uppsalabo tar över svenska kocklandslaget

Det svenska kocklandslaget har fått en ny general manager. Det handlar om Uppsalabon Jens Ericsson – som nu söker nya kockar som ska representera Sverige.

Uppsalabon Jens Ericsson är ny general manager för det  svenska kocklandslaget och det svenska juniorkocklandslaget.

Uppsalabon Jens Ericsson är ny general manager för det svenska kocklandslaget och det svenska juniorkocklandslaget.

Foto: Per Erik Berglund/Znapshot AB/TT

Ekonomi2020-08-21 20:35

Uppdraget innebär att lotsa fram svenska framgångar i de stora internationella tävlingarna på Culinary World Cup och Culinary Olympics. I tjänsten ingår även att ansvara för det svenska juniorkocklandslaget.

– Jag har själv tävlat på regional nivå för ett regionalt lag som heter Stockholm Culinary Team 2010 och 2012. Sedan har jag också varit team manager för det laget i Culinary Olympics nu i februari, så det är på den vägen som jag har fått den här förfrågan, säger 38-årige Jens Ericsson.

Framöver kommer uttagningen att inledas till kommande landslag där flera av de största svenska kockarna tidigare har varit med, som exempelvis Mattias Dahlgren, Danyel Couet och Malin Söderström.

– Det är hög prestige att komma med i branschen, men det förutsätter att man gillar att tävla. Vi kommer att ansöka om medlemmar samt höra om fortsatt intresse finns från tidigare lagmedlemmar, fortsätter han.

Vad tror du om möjligheterna att någon kock från Uppsala kommer med?

– Det har varit tunt med det på landslagsnivå, men det är bara att söka så tar vi det därifrån. 

Tidigare har Jens Ericsson bland annat jobbat på Uppsalakrogar som Guldkanten och Wärmlandskällaren samt på Noors slott i Knivsta. De senaste åren har han varit key account manager på restauranggrossisten Martin & Servera.

Målet med det nya uppdraget i de båda landslaget är att vinna svenska guldmedaljer på Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!