Till vardags är han med och driver fisk- och skaldjursföretaget Feskarn med butiker i Saluhallen och i Gottsunda centrum. Feskarn är även leverantör åt flera av de större Uppsalarestaurangerna och har en egen e-handel.
Nu väljer Uppsalaföretaget och Prising att prova något nytt då de i sommar kommer vara med och driva fiskrestaurangen Feldts brygga i Kungshamn/Smögen.
– De senaste tre åren har jag varit och hälsat på hos vår leverantör Feldts fisk som har en restaurang precis vid Smögenbron. Tillsammans med ett par kollegor i Örebro fick vi frågan om att driva deras restaurang i sommar. Då kände vi: varför inte? säger Michael Prising.
Krogen kommer att ha öppet från midsommarveckan fram till i mitten av augusti, och drivas av ett nystartat bolag.
– Vi har aldrig haft en riktig restaurang, så det här blir något nytt. I sommar kommer jag att släppa min vd-roll på Feskarn och jobba med att servera öl, vin och mat i stället, fortsätter Prising.
Restaurangbranschen har tagit stryk under pandemin, men Michael Prising tror på fiskekrogkonceptet i Smögen.
– Det kommer nog att finnas ett behov av att komma ut och att många kommer att resa i Sverige i sommar. Den här krogen ligger också i ett lugnt och soligt läge som gör att den går att hålla smittsäker, säger Michael Prising.
Om det hela faller väl ut öppnar företaget för möjligheten att ha en egen krog även i Uppsala.
– Absolut är det så. Jag känner att vi vill testa lite nya saker och ha roligt, fortsätter han.