I helgen är det dags för den populära konstrundan Vår konst som arrangeras för nittonde gången. 39 konstnärer visar sina verk i stad och på landsbygd, en av dem som ställer ut är Anna Rath som är med för tredje gången. Senats ställde hon ut på Villa Fannalund, nu har hon bytt lokal till Minicars där hon jobbar.

– Senaste gången jag ställde ut på Vår konst var 2014 och det har hänt en hel del sedan sist. Jag har gått igenom en process där jag hittat någonting nytt hos mej själv, det är väldigt spännande. Sedan har jag bytt lokal från Villa Fannalund till Minicars där jag jobbar. Jag har gått förbi här varje dag på väg till jobbet och tänkte att här skulle det vara perfekt att ställa ut. Det är ljust, högt till tak och många parkeringar. Fannalund är ju en jättefin lokal men jag kände att den här rymden passar bättre till mina nya verk, säger Anna.

Anna kom i kontakt med måleriet för första gången när hennes pappa öppnade dörren till sin ateljé, då var hon fem år gammal. Sedan dess har hon utbildat sig på Wiks folkhögskola och Gerlesborgsskolan. En tid försörjde hon sig enbart på sin konst men tappade då glädjen och lusten till skapandet. Nu är Anna tillbaka med ny kraft och nya verk att visa upp efter att ha tagit en paus från konsten under en tid.

Artikelbild

| Konst. Fancy meal outside the gravel pit heter tavlan som är en av Annas favoriter.

– Jag var trött på hela skiten och behövde en paus. Så jag åkte till England och där började jag hitta tillbaka till glädjen igen. Det var i det fula jag hittade ny kraft, för det är verkligen fult i England och det luktar illa. Allra helst i Middlesbrough där jag spenderade mycket tid. Men i allt det fula såg jag något vackert och det är det jag har tagit hem till Enköping och ska visa.