Först var det faktiskt lärarnas tur på Skolparkens scen. De gav en återblick av läsåret med stor igenkänningsfaktor.

– Det hade varit kul om man hade sett fjällen, var till exempel minnet från en resa till Grövelsjön då förmodligen inte vädret var särskilt klart.

En genomgående kommentar och konstaterande från lärarnas sida var "det löser sig".

Artikelbild

| Stina Alms pekfinger symboliserar hennes uppmaning om att pröva något nytt.

– Det är vår mentalitet. Det händer alltid grejer, men det löser sig alltid. Personalen är väldigt lösningsorienterad, förklarar Stina Alm, Robinsons vd, detta med att "det löser sig".

Sedan var det elevernas tur. Förskoleklass framförde klassikern Idas sommarvisa. Alla årskurser där över följde och även en del enskilda uppträdanden. De möttes alla av jubel och applåder.

I fjol firade Robinson 20 år. Det var första gången de fyra skolorna samlades för gemensam avslutning i Skolparken. Det gav blodad tand och även i år var det gemensam avslutning.

– Vi var så nöjda med det att vi bestämde oss för att fortsätta. Vi brukar inte vara alla tillsammans. Det här är ett härligt tillfälle att träffa varandra, säger Stina Alm.

Artikelbild

| Här bjuds det på svängig musik av Peps Persson (Oh boy).

I ett tal till eleverna gav Stina Alm dem faktiskt lite hemläxa över sommarlovet. Det var olika uppdrag symboliserade av handens fem fingrar. Pekfingret till exempel visar att man ska prova något nytt.

Alla nior fick komma upp på scenen för att få betyg och kramar av mentorerna. En stund av vemod och glädje.

Artikelbild

| Skolavslutning för niorna med en hel del vemod.

– Jag förstår inte hur vi ska klara oss utan er, men på något sätt ska det gå, sa Stina Alm som dock påpekade att niorna alltid är välkomna att besöka sina gamla skolor.