– Vi har fått jättebra respons och sålt väldigt bra, säger Carola Karlsson som ställer ut i Skattmansöbackens raststuga tillsammans med dottern Felicia och Maria Wärlind.

Att de är tre konstnärer som ställer ut på samma ställe och att de målar i olika tekniker är uppskattat av många besökare och på påskafton kom närmare 100 personer till utställningen..

– De flesta kommer från Sala och Stockholm. Många känner till Skattmansö som utflyktsmål om vintern, säger Carola.

Artikelbild

| Roger Löthegård beskriver tekniken i sina träarbeten för Marco Järvi och Signild Sundnäs-Järvi från Bredsand. Marco, som är mekaniker och förtsår vilket arbete som ligger bakom alstren, är imponerad.

För Felicia, som målar abstrakt och färgstark akryl, är det första gången hon är med i konstrundan Vår Konst, men hon har ställt ut på andra ställen tidigare.

– Jag ställer gärna ut här igen och många besökare säger att de vill återvända, säger Felicia.

Att det fanns kaffe och hembakt som ordnades av Skattmansöbackens förening var ett extra plus som många besökare uppskattade.

Janet Marin och Karin Karlsson är bästa grannar och bor nästgård, i Österunda. De har inte besökt konstrundan tidigare men nu tog de en tur i det fina vädret när påskmiddagarna var avklarade.

Artikelbild

| Christina Sigvrdsdotter Weiberg och Clas Weiberg bjöd både på konst, musik och kaffe i sitt hem i Skälby, Bred.

– Så fint hon fått till det i ett enkelt motiv, säger Janet som fastnat för en av Carolas målningar, ”Stenar vid havet”.

De fick mersmak och drar vidare söderut till Nysätra och Torbjörn Forsbergs bronsskulpturer.

Artikelbild

| Torbjörn Forsbergs bronsskulpturer är uppskattade. Här en duvhök som tagit en hare.

Hos Torbjörn har flera hundra besökare redan passerat de första dagarna under Vår Konst. Han har deltagit i konstrundan i många år men var skeptisk till en början.

– Jag tyckte inte att det passade mej, jag har mer kunder utomlands och inom företag. Men man träffar mycket trevliga människor under konstrundan och nu är jag väldigt positiv till den, säger Torbjörn.

Artikelbild

| Torbjörn Forsberg fick besök av både vännen Britta Rydkvist, som har flera verk av Torbjörn, och av Rgrannen Rohl Dahlén från närbelägna Ribbingebäck.

Han är konservator i grunden men har jobbat heltid med bronsgjutningen av djur sedan 1995, en teknik som inte är så vanlig i Sverige och Europa men stort i USA.

Hos Christina Sigvardsdotter Weiberg vid Skälby gård i Bred bjuds det på både konst, musik och fika i parets charmiga hem.

Artikelbild

| ”Vi har haft jättebra respons de första dagarna under Vår Konst”, säger Felicia Karlsson, med bebisen Juni, och mamma Carola Karlsson, som ställer ut i Skattmansöbacken tillsammans med Maria Wärlind.

– Vi tycker det hör ihop, säger Christina och tillsammans med maken Clas Weiberg stämmer hon upp i en nyskriven visa inför besökarna, ”Skynda sakta”.

Christina målar i akryl, bland annat tromplei - en realistisk, tredimensionell teknik.

Artikelbild

| Färgstarka målningar i Skattmansöbackens raststuga.

– Vi får ofta besök och beställningar efter konstrundan. Den är viktig, det är en chans att visa upp sina verk, säger Christina.

Besökarna kommer i en strid ström under hela helgen och här finns något för hela familjen. I trädgården kan man klä ut sig och fota sig i en tavelram.

Artikelbild

| Elin Linder från Skattmansöbackens förening, sålde kaffe och hembakt till konstbesökarna under påskdagen.

– Åker man ända hit ut ska det vara lönt, ler Christina.

Längst västerut under årets konstrunda finns förstagångsutställaren Roger Löthegård som visar trä och svarvat i Bredsgården.

Artikelbild

| Christina Sigvardsdotter Weiberg målar bland annat i en teknik som kallas tromplei, som ger en tredimensionell effekt som lurar ögat.

– Det har strömmat på bra med folk hela tiden. Många från Västerås och även en besökare från Ukraina, berättar Roger.

Årets konstrunda, Vår Konst, pågår till och med måndag, annandag påsk, och omfattar 56 utställare och 17 kyrkor spridda över hela kommunen.