I fredags berättade EP att två nya omvårdnadsboenden ska stå klara i Enköping under hösten.

520 platser ska bli ytterligare cirka 100.

Verksamhetschefen Niqlas Lundqvist från vårdkoncernen Vardaga, vars kommande äldreboende Villa Idun i Älvdansen nära Resecentrum ska öppna den 15 oktober i år, förklarade att man ska ha en visningslägenhet klar redan i mars.

Bland de nybyggda villorna och lägenheterna i Bredsand, cirka 300 meter från badplatsen, ungefär en halvmil från centrala Enköping, håller ett annat äldreboende på att byggas.

– Allt går enligt planen med Regalskeppsvägen. Vi räknar med att boendet står klart i augusti, säger Rebecca Frylmark-Berg, regionchef för Attendo.

Hon bedömer efterfrågan som stor, trots att representanter för vård- och omsorgsförvaltningen i Enköping säger till EP att kommunen just nu har ett gynnsamt läge utan egentlig kö.

– Intresset är mycket stort för boendet. Varje vecka får vi samtal från personer som antingen vill arbeta på boendet eller äldre personer som vill flytta dit, säger Rebecca Frylmark-Berg på Attendos kontor i Västerås.

Varken Attendo eller Vardaga har dock något avtal med Enköpings kommun.

– De har varit tillgängliga för oss och vi har en dialog med dem om hur behovet ser ut i Enköping, säger hon.

Äldreboendet på Regalskeppsvägen 12 i Bredsand byggs, enligt Attendo, i samma stil som bland annat vårdbolagets boende Fortuna-Onnela i Sävja-området i Uppsala, ett livsstilsboende med trädgårdsinriktning.