Lucas Linder, 19 år, och Timmy Kullander, 18 år, skapade bandet tillsammans. De kombinerade sina musikstilar för att få fram bandets sound.

– Jag kommer mer från pop-rocken och Timmy lyssnar på hårdrock och metal. Jag gillar hur stilarna låter ihop, säger Lucas Linder.

De två repade under ett år innan den tredje bandmedlemmen, Tim Larsson, 21 år, anslöt sig. Han köpte sig en bas och lärde sig spela på den.

Artikelbild

| "Mina musikrötter kommer från hård rocken. Mina föräldrar har alltid lyssnat på det", säger Timmy Kullander.

– Jag hade sett killarna repa väldigt många gånger och tyckte att det verkade roligt. Då fick jag helt enkelt lära mig att spela för att kunna vara med, säger han.

Den 6 juli släppte de skivan Soul Fragment, som de började spela in i oktober 2017. De som vill kan lyssna på albumet på Spotify eller köpa fysiska CD-skivor av killarna.

– Jag tycker det är kul att vi tryckte 100 skivor. Jag är en skivsamlare och det är riktigt häftigt att jag nu kan ha vår egen skiva ståendes i min skivsamling, säger Timmy Kullander.

Hur firade ni skivsläppet?

Artikelbild

| Från vänster: Tim Larsson, Lucas Linder och Timmy Kullander. De håller tre av de hundra fysiska exemplaren av "Soul Fragment".

– Det gjorde vi med ett releasegig. Många vänner och mycket släkt kom, men även annat folk. Det var riktigt roligt, säger Lucas Linder.

Var framtiden tar dem är ännu oklart. Men de ska spela in en singel under hösten och säger sig redan ha material för ytterligare en skiva. Men en sak tycker alla killarna vore väldigt roligt att göra.

Artikelbild

| Killarna i The Eternal Daydream är väldigt nöjda med hur deras skiva blev i slutändan.

– Att ha en större spelning här hemma i Enköping. Vi har spelat på Måndagskväll en gång annars har vi mest haft spelningar i Uppsala. Så ja, en stor spelning på hemmaplan vore kul, säger Lucas Linder.