Som avslutning på kompisveckan delades Bergrundspriset ut till en elev i varje klass. Klasskamraterna har i en sluten omröstning fått rösta fram den klasskompis som de tycker lever upp till Bergvretenskolans värdegrund, kallad berggrunden. Berggrunden består av fem ingredienser: medkänsla, respekt, självförtroende, ärlighet och arbetsglädje.

Tidningen träffar två från skolans elevråd: Linnea Kling i 6C, ordförande för elevrådet till och med årskurs 6, och Linn Holmberg i 8B, vice ordförande för elevrådet i högstadiet.

Vad gör elevrådet?

Artikelbild

| Kompisveckans dansbattle, dansutmaning, där alla elever på skolan dansade mot och med varandra.

– Vi har möten där vi får ta upp grejer på skolan ur elevers perspektiv, berättar Linn Holmberg.

– Vi jobbar väldigt mycket för allas välmående och har gjort många rastaktiviteter, berättar Linnea Kling.

Under kompisveckan har till exempel eleverna på högstadiet parats ihop med yngre elever på skolan.

I mellanstadiet har man haft hemliga kompisar. Varje elev har efter lottdragning fått en hemlig kompis i klassen, som man ska ge komplimanger till och vara lite extra vänlig mot.

Artikelbild

| Olle i 4C och Lisa i 9A är två av eleverna som är väldigt goda kamrater och har fått Berggrundspriset.

Elevrådet på skolan har fått 30 000 kronor i projektpengar från skolnämnden. Pengarna har använts till föreläsningar om mobbning. Senast för några veckor sedan fick eleverna på skolan gå på föredrag om nätmobbning.

– Jag tror att föreläsningarna blir lite tankeställare. Bergvretenskolan har nolltolerans mot mobbning, säger Linn.

– Vi kan nog båda skriva under på att Bergvreten är en bra skola när det gäller att vara schyssta mot varandra, säger Linnea.