Klockan 22.39 på onsdagskvällen larmades om brand på ett LVM-hem för missbrukare vid Hornö söder om Enköping. När räddningstjänsten anlände kunde det konstateras att branden inte var av någon större omfattning.

– Det är ingen övertänd fastighet bara små brandhärdar. Några av de intagna har "roat" sig med att tutta på lite olika saker, som papperskorgar, mikrovågsugnar och annat, berättar Tommy Wållberg, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Bränderna gick snabbt att släcka och orsakade inga större skador på fastigheten, enligt räddningstjänsten, som var kvar ända till 02-tiden natten mot torsdagen.

– Men det blev en del vattenskador på grund av översvämning från sprinkeranläggningen och liknande, konstaterar Tommy Wållberg.

Stämningen var dock hätsk bland de boende, varför även ett flertal polispatruller tillkallades.

– Det var cirka fem personer som gått på personal och inredning med tillhyggen, bland annat glaskannor och stolar. De krossade även några rutor och tände eld på byggnaden. Det var lite stökigt, säger Daniel Winge, befäl vid polisregion Mitt.

Vårdboendet fick evakueras men ingen person ska ha kommit till skada, enligt polisen, som transporterade två av de inblandade till ett annat boende.