Efter en mycket omfattande utredning leder nu bevisen - i form av skospår, dna-fynd och en övervakningsfilm från en av villorna - till fällande domar mot bröderna. Nästan samtliga inbrott har skett under bara en månads tid i början av året, men de fälls även för några inbrott från 2014-2015. Enligt tingsrätten har de i olika konstellationer legat bakom så gott som samtliga inbrott som de åtalats för.

LÄS MER: Bröder åtalas för inbrottsturné

En 27-åring döms nu till tre års fängelse för totalt 26 villainbrott. Hans 28-årige bror döms till två och ett halvt års fängelse för 16 inbrott. En 35-årig bror döms till fängelse i drygt två år för 7 inbrott. Alla tre fälls också för ett antal inbrottsförsök.

Männen är inte svenska medborgare och ska efter avtjänat straff utvisas ur landet i tio år. Enligt tingsrätten finns det en uppenbar risk att de fortsätter begå brott i landet om de får stanna här. Ingen av dem bedöms ha någon närmare anknytning till Sverige.

Alla tre har nekat till brott på samtliga punkter och förklarat att de aldrig ens besökt de drabbade villorna. Tingsrätten slår emellertid fast att fynd av skospår på flera av brottsplatserna utgör mycket starka bevis mot dem. Data som visar att två av männens mobiltelefoner i samband med inbrotten befunnit sig i villornas närområde är också tunga bevis. Männens uppgifter om att de lånat ut respektive tappat bort sina mobiler får inget gehör av rätten.

Inbrotten har skett i bland annat Östhammar och andra platser i Norduppland, samt i Dalarna, Västmanland, Värmland, Örebro, Norrköping, Linköping och på flera platser i Stockholms län. I de allra flesta fall har gärningsmännen monterat ut fönster på husens baksidor och sedan noga sökt igenom villorna när de boende varit bortresta eller på semester. Tjuvarna har i första hand stulit smycken och elektronik, men bara en mindre del av godset har hittats. Utredarna misstänker att merparten sålts eller forslats vidare.

Två av bröderna stoppades av polis på E 18 i Enköping en dag i januari, när de färdades i en bil som iakttagits vid ett par av inbrotten och därför efterlysts. I fordonet fanns en del stöldgods och verktyg som gjorde att polisen kunde börja nysta upp inbrottsturnén. Senare riktades även misstankar mot den tredje brodern som greps. Alla tre döms också att betala skadestånd till brottsoffren.