ENKÖPING

De går i barnens byggskola. Det är Enköpings hyresbostäder tillsammans med byggföretaget NCC som ligger bakom aktiviteten som avslutas på torsdagen.

Nu ska hållfasthet och snabbhet på de egentillverkade fordonen testas i ett lådbilsrace.

Artikelbild

| Hubi, Hanan, Shahad och Maryan har just börjat att måla sin bil.

– Det här är en riktigt spännande utmaning för mig, säger Isac Mohammed Alserr.

Han arbetar i vanliga fall som entreprenadingenjör och arbetsledare på NCC och har med sig tre medarbetare från företaget till aktiviteten i Enköping. Här finns också personal från Rombergaskolan och skolans fritids. Enköpings somaliska förening har också varit delaktiga inför byggveckan.

– Barnen är mycket engagerade och frågar om mycket, det är svårt att vara hos alla samtidigt, skrattar han och förklarar att den här veckan ska vara en inspiration att intressera sig för bygg- och teknikyrken.

Det är bra med flera vuxna på plats och Ingela Keijser och Lovisa Pettersson hjälper några av flickorna inför målningen som påbörjas när tidningen är på plats för att ta bilder.

Artikelbild

| Hanifa, Sofia, Zander och Warrick får hjälp med några injusteringar.

Hubi, Hanan, Shahad och Maryan har kommit långt i sitt bygge och Rojehe, Elias, Alrik och Arvid gör några sista finjusteringar med skruvdragaren. De berättar om sina konstruktioner och samarbete, men är djupt koncentrerade trots att de hållit på flera timmar idag. Ibland kommer andra nyfikna och undrar vad som är på gång.

– Barnen är jätteduktiga, vi håller på mellan nio på morgonen och fyra på eftermiddagen så det blir många nya intryck, säger läraren Linda Moberg.

Artikelbild

| Isac Mohammed Alserr från byggföretaget NCC är arbhetsledare för veckan i Romberga.

På onsdagen är en utflykt till Tom Tits i Södertälje planerad, som en extra skjuts till skaparglädjen.