När konferenciern Elin Furin gick upp på scenen för att dra i gång årets första Måndagskväll tittade solen fram och lyste lite på den ganska stora publik som hade sökt sig till Skolparken.

– Vi startar väl årets Måndagskväll med en liten allsång och visst passar det väl bra med en liten sommarsång i kväll, tyckte Elin Furin.

Till tonerna av Tomas Ledins "Sommaren är kort" drog årets upplaga av Måndagskväll i gång. Årets upplaga av evenemanget är det 51:a i ordningen.

Artikelbild

| Regn. I slutet av föreställningen började det regna rejält. Många i publiken var dock väl förberedda.

I år hade det Uppsalabaserade bandet Håga Valley Stringband förmånen att få inleda och bjuda på en föreställning till toner av gitarr, banjo och fiol.

Bandet tog med publiken på en välstämd, intensiv samt i vissa stycken också melankolisk resa i bluegrassen och oldtimemusikens sköna musikvärld.

Både bluegrass och oldtimemusik kan beskrivas som amerikansk folkmusik med inslag av blues och lite gospel. I musiken finns även influenser av irländsk och brittisk folkmusik.

Kontrasterna blev påtagliga denna den 51:a premiären av Måndagskväll. Efter Håga Valley Stringband var det dags för Uppsala TribalBellydanceCollective att ta över scenen och förflytta publiken från den amerikanska södern till orientens lite mera mystiska dans och musik.

Artikelbild

| konferencier. Elin Furin ledde Måndagskväll med den äran.

Uppsaladansarna bjöd på ett urval av danser, bland annat en svärddans samt en improviserad magdans.

Enköpingstrubaduren Jocke Göransson och hans båda döttrar Elsa och Alva fick äran att avsluta premiärkvällen. Lagom till att de gick upp på scenen började det mörkna rejält på himlen och när det var dags sjunga John Fogertys "Have you everseen the rain" öppnade sig himlen och det började regna kraftigt.

Artikelbild

| Symmetri. Uppsala Tribal Bellydance Collective bjöd på magdans.

Trots busvädret var det många i publiken som stannade kvar under hela föreställningen.