Det är en passande miljö för en ölfest, en lite ruffig bakgård med gamla industribyggnader i tegel.

– Det är inbjudande att ordna något här, det är sprängfyllt med kultur och historia, en schysst miljö, konstaterar Micke Eklund vid Kesuddens bryggeri som arrangerar festen.

Någon oljar in den tillfälliga bardisken som spikats ihop ute på gården, det sågas bräder och väggar sätts upp inne i bryggerilokalen. Vänner till Micke Eklund hjälper till för att få allt färdigt i tid.

Artikelbild

| ”All öl till Bryggerifesten bryggs här. Det blir öl, musik och lite gott att äta” säger Micke Eklund somd river Kesuddens bryggeri.

– Hela bryggeriet är uppbyggt på att alla hjälper till. Det är en hobby, vi har trevligt tillsammans, säger Micke och visar runt i bryggeriet, där tre välfyllda öltankar väntar på gästerna, och i baren där han brukar arrangera ölprovningar.

Intresset för Bryggerifesten har varit över förväntan för arrangörerna.

– Förköpet har gått fantastiskt bra. Vi tar in 1000 personer under två dagar och har redan sålt närmare 700 biljetter, säger Micke.

Fler lokala förmågor är inblandade i festen. Restaurang Mitt och Ditt sköter grillen och det lokala bandet Swaymaster står för musiken, en blandad repertoar med funk, soul, RnB och jazz.

Artikelbild

| Arbetet pågår för fullt på bakgården vid gamla Hamnverken inför sommarens Bryggerifest.

Det är första gången som Micke Eklund arrangerar en Bryggerifest och förhoppningen är den kan bli en tradition i Enköping i framtiden.

– Vi kanske kan utveckla matsidan, med mer lokalproducerat. Och det finns många bryggare här i Mälardalen, säger han.

Artikelbild

| Puben och bryggeriet rymmer 150 personer och på gården får ytterligare några hundra gäster plats.

Det återstår en hel del byggande innan platsen är färdig för festen, bland annat ska en scen byggas på gården.

– Men vi hinner, jag har semester veckan före och kan vara här dygnet runt, säger Micke med ett leende.