De var nöjda med sin lägenhet i Bergshamra, i en idyllisk del av Solna utanför Stockholm med närhet till grönområden.

– Men sen skaffade vi sommarstuga i Norrtälje, med uteplatser i alla väderstreck, och jag tänkte att shit - man kan inte bo som vi gjorde i stan, säger Jessica Pietsch som tillsammans med sin man Richard lämnade storstan för en betydligt lantligare tillvaro i Sparrsätra.

De jobbar båda på företaget Tellustalk i Stockholm, med digitala meddelandetjänster, och kan arbeta mycket hemifrån.

Artikelbild

| Jessica och Richard Pietsch bytte Stockholm mot Enköping och Sparrsätra. Från sitt hus i bakgrunden har de utsikt över hagarna och sina tre hästar Balder, Esset och Safir.

– Det är lite förutsättningen för att kunna bo så här, säger Richard och ser ut genom de stora perspektivfönstren i vardagsrummet med utsikt över ängarna där deras tre islandshästar betar tillsammans med sina hästkompisar vid Bäjeby gård.

Som hästmänniskor hade de redan lite koll på Mälardalen och det var en orsak till att de valde Enköping för sin flytt till landet.

– Vi var på tävlingar vid Nynäs gård och åkte in till stan för att äta vid torget och det var så mysigt. Nära till butiker och restauranger, man kan i princip parkera på torget och det tar bara några minuter ut till skogen, säger Jessica.

På en hästloppis i Enköping träffade de även personer från Bäjeby gård.

Artikelbild

| ”Min chef trodde jag skulle få lappsjuka men det är helt magiskt här och första gången jag känner att här kommer jag att bli kvar, de får bära mig ut med fötterna före” säger Jessica, här med hunden Neo.

– De tyckte vi skulle flytta våra hästar till deras stall och de var så gulliga så vi åkte dit och tittade. Det var en härlig höstdag med sol och hästar och tanken dök upp - att vi kunde bo här, ler Jessica.

Att det fanns tomter till salu bredvid gården gjorde inte saken sämre.

Artikelbild

| Richard och Jessica Pietsch med hundarna Gimli och Neo, ångrar inte sin flytt till idyllen i Sparrsätra där de har utsikt över ängar och betande hästar.

– Det var långt från våra planer, vi hade bara tittat på färdiga hus, säger Jessica.

Så det blev inte bara en flytt till landet, det blev husbygge också.

– Jag åkte hit flera gånger i veckan under byggtiden. Jag kände direkt att det här var hemma, inte Stockholm, säger Jessica.

– Det var ett stort beslut att bli villaägare på landsbygden utanför Enköping. Men att sitta och jobba med den här utsikten och slippa restiden till jobbet, det är magiskt, säger Richard.

Nu har de bott i sitt nybyggda hus med utsikt över ängar och de betande hästarna i ett och ett halvt år. Inte ens vintermörker och isiga vägar får dem att ångra sin flytt.

– Jag har haft häst länge och är van att vara ute i mörker på vintern, konstaterar Jessica.

Under våren flyttade hennes föräldrar från Stockholm till Bredsand där de trivs väldigt bra. Och familjens hästbestånd har utökats från två till tre hästar.

– Vår yngsta häst är fyra år och jag håller på och lär honom grunderna. Unghästar är det bästa jag vet, de är som ett blankt blad och så roliga att jobba med, säger Jessica.