Tove kom nyligen på en elfte plats av "Sveriges 101 Supertalanger 2018", en lista med unga entreprenörer, finansfolk, karriärister och samhällsbyggare, utsedda av tidningen Veckans Affärer. Motiveringen löd "Förra året blev hon utsedd till vd för Unga Aktiesparare som samlar tusentals unga aktieintresserade. Sedan dess har hon bland annat arbetat med att göra organisationen jämställd och lockat till sig fler unga tjejer."

– Det känns jättekul, jag blev så himla glad. Det känns välförtjänt efter allt hårt arbete och samtidigt är det en ära att få vara med på listan, säger Tove Zander över telefon när EP ringde upp för att gratta.

Sedan 2017 är hon VD för Unga Aktiesparare och ett av hennes främsta mål med sitt arbete är att alla, oavsett bakgrund, ska börja spara.

– Ser man till listan har många en bakgrund inom handelshögskolan eller gått på skolor utomlands. Jag gick på Westerlundska gymnasiet i Enköping och läste sedan i Kristianstad. Man behöver inte alla fina skolor eller högsta betyg, så länge man har rätt vilja och roligt på vägen så kommer man komma långt.

Ett annat fokus för supertalangen är att få in fler kvinnor i branschen.

– Jag jobbar väldigt hårt för att få in fler kvinnor som ska spara i aktier och ta mer kontroll i branschen.

För att locka till sig fler kvinnliga aktiesparare har Tove som VD bland annat arbetat med kommunikationen i organisationen. Vad och hur Unga Aktiesparare kommunicerar, till exempel vilka bilder de använder. Hon understryker också vikten av att ha förebilder.

– Det är viktigt att både vara en bra förebild själv men även lyfta andra kvinnliga förebilder.

Som VD vill hon utveckla de utbildningar som Unga Aktiesparare erbjuder och bredda dem.

– Jag ser framemot att utveckla både fler grundläggande utbildningar men också fler avancerade. Jag vill även digitalisera alla utbildningar, allt ska vara digitalt och tillgängligt.

I sitt arbete utgår Tove mycket från sig själv och hur det var att växa upp i en småstad.

– När jag var yngre kände jag att jag inte hade samma möjligheter bara för att jag kom från en småstad, men så är det verkligen inte. Det jag främst vill med den här elfte platsen är att inspirera ännu fler ungdomar att kämpa lika hårt och jobba mycket.

Hur har du firat?

–  Jag har fått jättemånga gratulationer. Jag fick blommor av mina kollegor, och var ute och firade samma kväll med mina kompisar. Det här är något som jag kommer fira hela året, jag är fortfarande otroligt glad och stolt.