Första spadtaget för den nya sporthallen på Enavallens grusplan togs i början av september förra året. I höst, lagom till skolstart beräknas hallen stå färdig för invigning.

I tisdags var det taklagsfika och rundvandring i hallen, projektledare för sporthallsbygget, Claes Lagelius och Patrik Törnevik berättade om hallen och vad den ska innehålla.

– Den här hallen är en förebild för hur vi kommer att bygga sporthallar i Enköping i framtiden. Den innehåller det mesta som efterfrågats av skola och föreningsliv, det är en multihall på bästa sätt, sade Claes Lagelius entusiastiskt.

Artikelbild

| Lagarbete. Projektledare för sporthallsbygget, Claes Lagelius och Patrik Törnevik tillsammans med Stefan Vägermark från Elvbygg.

Hallen ska samnyttjas med Munksundsskolan och föreningsliv är det tänkt, de båda projektledarna var extra nöjda med den hopfällbara läktaren som kommer att rymma 165 platser.

– Den här hallen är 46 meter lång och 26 meter bred, större än vanliga sporthallar. Det gör att vi kan ha en läktare som kan nyttjas för till exempel skolavslutningar eller större idrottsevenemang.

Bygget har gått smärtfritt och utan problem enligt platschef Peter Vägermark från entreprenören Elvbygg.

– Det går lätt, vi har inte stött på några problem alls under bygget. Som det ser ut nu är vi klara tidigare än planerat. Det enda jag oroar mig för är betongen som måste torka ordentligt.

Jesper Englundh (S), ordförande i upplevelsenämnden var på plats och fick se hallen från insidan.

– Det här är ett bevis på att det kan gå fort när ett beslut väl är fattat, det är otroligt glädjande. Läktaren med 160 platser betyder otroligt mycket. Sedan att staketet bakom hallen kommer att tas bort och att det blir öppen ner mot ån blir ett riktigt lyft.