Flera misstänka inbrottstjuvar anhållna

Polisen grep fyra män på onsdagsförmiddagen – misstänkta för förberedelse till inbrott. På kvällen anhölls männen.

Polisen hittade brytverktyg och narkotika i en bil de stoppade på onsdagsförmiddagen. Nu är föraren och de tre passagerarna anhållna för brott.

Polisen hittade brytverktyg och narkotika i en bil de stoppade på onsdagsförmiddagen. Nu är föraren och de tre passagerarna anhållna för brott.

Foto: Agneta Forssen

Enköpings kommun2019-11-20 21:40

Fyra män i 25-30-års-åldern anhölls vid 17-tiden på onsdagen, misstänka för förberedelse till inbrott och narkotikabrott. Under en bilkontroll tidigare under dagen på E18 i Enköping hade polisen hittat brytverktyg och narkotika i bilen som de fyra misstänkta männen satt i. 

– Det är klart att det är intressant om vi får sådana här figurer på kroken med tanke på att det varit ganska mycket inbrott på sistone, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Regionsledningscentralen i Uppsala län. 

– Så återstår det att se om de går att knyta till något som varit. Då har vi nytta av de brottsplatsundersökningar som vi gjort. De tekniska bevis som vi samlat på oss, säger han. 

Föraren är även misstänkt för drograttfylleri. Om männen är kända hos polisen sedan tidigare samt varför bilen stoppats är oklart. 

– Jag vet inte vad patrullen reagerade på. Det kan ha varit körningen, säger Daniel Wikdahl.

Under torsdagen hålls ordentliga förhör med männen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!