På lördagen var det vernissage för årets Öppen salong i Konsthallen på Tingshuset i Enköping.

Här ställer 90 konstnärer ut 200 konstverk i en härlig blandning av olika tekniker och åldrar på konstnärerna.

– Det är kul att det är en sån bredd i kreativiteten och vi har inte behövt refusera någon, det var bara fem konstverk som inte kom med av utrymmesskäl då de var så stora, säger Lovisa Klint, kultursekreterare vid Enköpings kommun.

Artikelbild

| Trångt, varmt och trivsamt var det på vernissagen av Öppen salong i Konsthallen på Tingshuset på lördagen.

– Tanken med Öppen salong är att alla ska känna sig välkomna. Deltagarna är allt från femåringar till yrkesverksamma konstnärer, säger Klas Hällerstrand, kulturutvecklare vid kommunen.

Det är tredje året som Öppen salong arrangeras och vem som helst som vill får lämna in konstverk till utställningen. Tanken är att uppmuntra konstnärlig kreativitet hos allmänheten.

– Nytt för i år är att vi fått med två videokonstnärer, det är kul, säger Klas Hällerstrand.

Elisabeth Lindskog ställer ut för första gången vid Öppen salong. Hon fick med tre verk i olika tekniker, akryl, torrpastell och tusch.

Artikelbild

| Motaz Kholi och Abdul Mannan Altibi från Svensk-Syrianska kulturföreningen bjöd på festliga kakor, Hans och Marta-Lena Malmström (utställare) provade alla sortert.

– Jag har inte riktigt haft mod att ställa ut tidigare men här var det lätt att skicka in sina bidrag och kul att jag fick med alla tre, säger Elisabeth.

Yngsta deltagarna var Svea och Ilon Burman, åtta och fem år gamla, som hade flera keramikfigurer med på utställningen.

Artikelbild

| Utställningens kanske yngsta konstnärer var Svea och Ilon Burman, åtta och fem år gamla, som har gått konstkurs för Tina Tombrock.

– Vi såg salongen förra året och har gått kurs för Tina Tombrock. Och som de unga konstnärssjälar barn är har de gått all in för den här utställningen säger mamma Hannah Burman med ett leende.

Under vernissagen bjöd Svensk-Syrianska kulturföreningen och Afarvännerna i Sverige på hembakat fika och dansperformancegruppen Johanssons pelargoner hade dansföreställning ute på trappen till Tingshuset.

Artikelbild

| Dansperformance under invigningen med dansgruppen Johanssons pelargoner som fick med sig publiken i dans.

Öppen salong arrangeras av Enköpings kommun och håller öppet fram till den 10 augusti.