Det var Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet som arrangerade måndagskvällens underhållning i Skolparken. Passande nog fick man smaka på Godtemplardricka, som smakade gott av fläder.

Britt-Marie Lidmo från Luciakommittén kom upp på scenen och berättade om arbetet med Enköpings lucia. Hon hade sällskap av Viktoria Strandberg, körledare för luciorna. Viktoria har tillsammans med Ludwig Keijser startat en kurs där de låter deltagarna producera och släppa en låt på Spotify. Luciakandidaterna 2016 har varit först ut.

– Vi har hittills haft fem av tjejerna som kom med i Enköpings lucia förra året, berättade Viktoria Strandberg.

Artikelbild

| Publik. Mycket publik var på plats.

Två av dem var där denna Måndagskväll. Cornelia Erikssjö och Sofie Spets sjöng varsin låt som släpps i dagarna på Spotify.

Pepparrötterna visade fartfylld square dance. Callern Roine berättade att gruppen kommer att ha nybörjarkurs nu i september för dem som är sugna på att prova på dansformen.

Östen Brink var naturligtvis där, både i Brinkens Trio och i ett av kvällens inslag på scenen. Han har spelat i orkester i imponerande 70 år (började när han var 17) och har varit med i elva olika band.

– Den mest förnäma som jag har spelat för är kungen, sa han och berättade om hur kungen hade dykt upp när de spelade en vals på tivolit under Roslagsloppet.

Artikelbild

| Allsång. Värdinnorna Karin Hagman och Emma Andrén ledde sången.

Ludwig Keijser dansade loss och gav prov på modernare tongångar. Sista låten: Feel alive, var väldigt färsk.

– Den är inte ens släppt ännu så att det här blir premiär, berättade han.

Artikelbild

| Fint. Cornelia Erikssjö släpper sin låt på fredag på Spotify.

Trollkarlen Micke Ramsell såg till att det blev en magisk avslutning på aftonen med korttrick, reptrick och mycket humor i sin scenshow.