Han, Joel Öhlund från Studiefrämjandet och Emma Andrén från NBV mötte upp vid Skolparken på torsdagen och presenterade programmen för sommarens måndagskvällar. Det är också Reino Irvebrant som kommer att vara conferencier årets första Måndagskväll när Enköpings folkdansgille står för programmet 2 juli.

Han får då presentera Trögds spelmanslag, gruppen Gyttring som spelar irländsk musik och Baldosa Tango innan kvällen avslutas med Grosse & Ako, Anders Grotherus och Anna-Karin Nytell Oldeberg från Uppsala.

Studiefrämjandet tar över som arrangör 9 juli och då är det Jocke Göransson som bjuder på allsångsprogram tillsammans med döttrarna Elsa och Alva, och en hemlig gästartist.

Gerd Synnerlöv från Enköpings dragspelsklubb som ansvarar för programmet 16 juli var inte med på torsdagen, men berättade via telefon att Glade Glenn, Glenn Sundberg, är kvällens conferencier och Bröderna Brööl huvudnummer. Dessutom bjuds det rocka-a-billy och naturligtvis dragspelmusik.

Avslutningskvällen 23 juli är NBV programansvarig med Emma Andrén och Karin Hagman som conferencierer, squaredance med Pepparrötterna, allsång ledd av Viktoria Strandberg, musik av Ludwig Keijser och premiärframförande av den låt som Klara Edin, Enköpings Lucia 2017, gjort och fått spela in som tack för sin del i Luciafirandet. NBV-kvällen avslutas med musik av gruppen Casamance från Senegal.

Kombinerat med fika att köpa och vackert väder hoppas arrangörerna att årets många artister ska dra stor publik till Måndagskvällarna.