I måndags överlämnade Lasse Åberg den passande litografin Worldcow till den händige hantverkaren.

Det var i september förra året som ett gäng unga män vandaliserade de två korna, som står utanför entrén till museet. Det var inte första gången som kossorna fått öron, svansar och horn avbrutna men den här gången var skadegörelsen värre.

– Vi trodde inte att de skulle gå att laga så vi sa att vi skulle strunta i det. Men då blev vi kontaktade av Sandor, som sa att han ville försöka, berättar Carina Åberg, vd för museet.

Sagt och gjort - kossan Flora, som var mest åtgången, fick följa med hem till Sandors garage medan Klarabella renoverades på plats.

– De blev jättefina och det känns jätteroligt att få lämna över en litografi som tack, säger Carina Åberg.

Hon är också nöjd över att polisen lyckades hitta de misstänkta gärningsmännen efter en efterlysning hon själv gjorde på facebook direkt efter händelsen. Fyra unga män i 20-årsåldern från Bro och Kungsängen har åtalats, bland annat för skadegörelsen på de två konstverken. Samtliga har förnekat brott men åklagaren har presenterat flera bevis. Bland annat har de i sina telefoner haft information om skadegörelsen och det finns filmer från övervakningskameror som visar gärningsmännen.

Åtalet mot de fyra omfattar också stöld av en golfbil tillhörande Viksjö golfbana. Enligt stämningsansökan har de misstänkta kört sönder golfbilen och sedan satt eld på den.