Det är en ett imponerande projekt som Härnevi hembygdsförening har tagit sig an kring Härnevi IP. Täckdukarna ligger över de fyra boulebanorna, byggda enligt konstens alla regler. Banorna har även en liten läktare. I helgen är det premiärspel på de nya banorna.

I skogen vid sidan av fotbollsplanen håller fler nyheter på att förverkligas. Stommen är sedan den gångna helgen på plats till ett nytt naturrum. Där ska det bli sittplatser och bord under tak.

Även ett naturgym ska byggas. Dessutom ska en pulkabacke anläggas och anslutning till den blir det en grillkåta, där barnen kan värma sig och kanske äta en och annan grillkorv mellan åken i backen.

Artikelbild

| Här går Janne Dahlin och Rolf Lindholm på den blivande naturstigen.

En 800 meter lång naturstig på grus genom skogen är nästa ingrediens. Om vintrarna kan den bli skidspår. Allt ligger i anslutning till Upplandsleden.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (Leader) bidrar med 1,2 miljoner kronor. Som motprestation krävs det 1 300 arbetstimmar.

– Vi har i dagsläget gjort 1 700 arbetstimmar fördelat på 30 till 35 personer. Vi kommer troligen att komma upp i 3 000, säger projektledaren Janne Dahlin.

– Det är otroligt vad många som ställer upp i bygden. Det blir en social gemenskap, säger Rolf Lindholm som också är med och leder projektet.

Artikelbild

| På toppen av pulkabacken, som visserligen inte är någon Hahnenkammrennen men som ska höjas med en meter.

Mycket blir klart redan i höst. Barnen på Härnevi förskola och fritids kommer också att vara mycket där. Till vintern kan de bland annat glädja sig åt den nya pulkabacken.

Upplandsstiftelsen hanterar den ekonomiska delen av projektet för hembygdsföreningens räkning.