1) Hos insjöfiskarna Mona och Ivan i Torsvi kan man köpa råvaror till den klassiska maträtt som Stadshotellets legendariske kock Herbert Hermann vann silver med i Årets kock-tävlingen 1984. Vilken läckerhet från Mälaren söker vi?

2) I byn Gåde finns en stuga till minne av en författare med anknytning till både Enköping och Håbo. Det är en gammal smedja som Boglösa Hembygdsförening rustat upp och som invigdes 1989 av landshövding Hans Alsén. Vad heter författaren?

3) EU-projektet Rane, Rock Art in Northern Europe, har hjälpt till att lyfta de rika hällristningsområden som finns i trakten. Vad heter den över fyra meter långa skeppsfigur som finns inristad i en häll strax norr om Boglösa kyrka?

4) Evald Andersson var en av bygdens främsta profiler, inte minst inom idrotten. När han gick bort 2003 instiftade Södra Trögds IK ett stipendium till hans minne. Vilket var hans smeknamn, också känt genom hans lokala företag i Veckholm?

5) Den första delen av hennes självbiografi, Jag valde mitt liv, som utkom 2003, visar vägen mot hennes toleranta – och konsekventa – livsuppfattning. Så skrev länsstyrelsen när den här fascinerande och beresta kvinnan, med Utmyrby som sitt sommarparadis, blev årets hedersupplänning 2008. Hon avled för fem år sedan. Vilket namn söker vi?

6) Det här Lillkyrkaföretaget belönades med priset årets byggföretag vid Företagsgalan i Enköping 2014 och blev inte långt senare ett av Dagens industris snabbväxande gasellföretag. "Det här är gubbarnas förtjänst", sa företagarprofilen i EP-reportaget i samma veva.

7) Hästintresset är stort på landsbygden utanför Enköping. Föreningen Ridvägar i Trögden är ett exempel. Ett annat är westernryttaren Waldemar, uppväxt i Veckholm, som är tillbaka på hemmaplan och bygger en hästgård utanför Lillkyrka med sin distanstävlande hustru Helena. Vilket är deras korta kärnfulla efternamn?

8) Här ska ha funnits en gård redan på vikingatiden. Köptes av landstinget 1966, men 2008 togs ett beslut om försäljning igen. Var flyktingförläggning under en period, 2014-2015. Vad heter platsen längst ned i syd?

9) Vad är Röllingen i Torsvi för något?

10) Gustav Vasas mor, Cecilia Månsdotter, tillhörde den ätt som ägde godset i Lillkyrka under 1400-talet. Gården har faktiskt samma namn som ett nybildat parti till förra kyrkovalet, En kyrka för alla. Ror alla svaret i hamn nu?

11) Titeln på Trögdsbon Totte Wallins tredje album som kom ut 1978 är kanske mer än någonting annat synonymt med bygden, eller i alla fall resan till och i från den. Är du med?

12) Vid en höstmarknad varje år sätts fokus på en speciell frukt. Det förädlade resultatet har hittat in på Systembolaget och i livsmedelsbutiker. Vilken frukt tänker vi på? Den har odlats vid Grönsöö slott ända sedan 1600-talet?

13) Gunvor Paulina Norrman anställdes i slutet av 1920-talet som hushållslärare på Svenska kyrkans skyddshem för flickor på Hornö i Vallby. Hon bildade sedan ett evangelisk-lutherskt klostersällskap för nunnor. Vad heter det?

14) På 1500-talet sa man Kongs Huseby om den kungliga förvaltningsgården. Vad heter socknen idag?

15) Den byggdes 1938 av Kungliga telegrafstyrelsen. Idag driver Anna-Märta och Håkan Wallin i Lidingby boende-, konferens- och eventverksamhet här. Visst signalerar du för rätt svar här i Vallby.

15 rätt: Fantastiskt. Visst har din släkt bott här sedan flera generationer?

12-14 rätt: Du kan din hembygd. Grattis!

6-11 rätt: Bra, men man lär så länge man lever. Fortsätt vara nyfiken.

3-5 rätt: Här finns en ny värld att upptäcka. Lycka till!

0-2 rätt: Ja, ja. Det finns annat i livet än Enköpings landsbygd.

1) gös, 2) Jan Fridegård, 3) Brandskogsskeppet, 4) Millis, 5) Sigrid Kahle, 6) Axelsson Bygg och kakel (Johan Axelsson), 7) Wass, 8) Härjarö, 9) En ö i Grönsööfjärden, naturreservat med nyrenoverat fiskartorp för uthyrning, 10) Eka, 11) Enköpingståge, 12) äpplen, 13) Mariadöttrarna, 14) Kungs-Husby, 15) Vallby radiostation