1) Marih och Ramon Jonsson startade sin verksamhet på gården hemma i Fittja för nio år sedan. Skogsbackens är ett varumärke som fler och fler känner till. Vad tillverkar de?

2) Holm är den minsta av de tio socknarna i Lagundabygden. Men vad heter slottet här, en av de kända miljöer som avbildats i Suecia antiqua, koppargravyrer över stormaktstidens Sverige?

3) Få har betytt så mycket för Örsundsbros kulturliv som UNT:s mångårige lokalredaktör på orten. Han avled 2018 i en ålder av 80 år och var den som i mitten av 70-talet kom med idén till Mickelsmässmarknaden, en årlig höstsuccé som nu har pågått i mer än fyra decennier.

4) Vad hette den självlärde predikant som 1808 föddes på Landsberga gård i Biskopskulla, bildade en kristen sekt och såsmåningom emigrerade till USA där han grundlade samhället Bishop Hill?

5) Sveriges äldsta mäklarbyrå har sitt huvudkontor på Enköpingsvägen i Örsundsbro. Vad heter företaget som grundades på Rings storgård utanför Linköping redan 1881?

6) 1967 startade han sin färgstarka verksamhet i Örsundsbro. 40 år senare köps det upp av konkurrenten Sandå. Vad heter entreprenören som satte färg på, inte bara Lagundabygden?

7) I januari 1968 slog sig Gryta BK, Nysätra SK, Hjälstaholms IF och Lagunda HC samman och bildade Lagunda AIK. 2017 var det dags för en ny idrottslig fusion på orten. Med vilken annan förening bildade LAIK Örsundsbro IF? Ledtråd: tänk på ett spottande djur.

8) 1653 köpte fältherren och stormannen Arvid Forbus det kungliga godset Mysinge. Fem år senare fick det nytt namn som syftar till skattefrihet, ett namn som den eleganta kursgården vid Mälaren bär än idag. "Före green på hål 11 ligger en Trefaldighetskälla där du kan fylla på med gott iskallt källvatten", berättar den närliggande golfklubben i Kulla. Vad heter herrgården?

9) Intresset för Joakim Rickling och hans sambo Caroline Kejbert har varit stort sedan de 2017 deltog i ett känt tv-program av kärleksfull karakär. Vilket?

10) Sigfrid Siwertz roman Selambs från 1920 filmatiserades i slutet av 70-talet och just den här magifika byggnaden i Örsundsbro fick föreställa Selambshov. 1600-talsslottet ägs sedan 2014 av paret Lars och Elisabeth Norman. Vad heter det?

11) 1912 invigdes järnvägen mellan Enköping och Uppsala och tågen stannade fram till 60-talet i både Härkeberga och Biskopskulla innan det var halvvägs i Örsundsbro. Vilket år lades järnvägsbanan ned?

12) Byggnadsminnet och friluftsmuseet i Fröslunda vårdas av Lagunda hembygdsförening med stöd av andra aktörer. Här ordnades senast i somras en historisk matmarknad. Ol-Jans och dottern Lotta Lundewall bodde här långt tillbaka i tiden.

13) Finansmannen Anders Wall föddes i den här socken 1931 och bidrog på 80-talet till att rusta upp kyrkan. Musikstiftelsen har lockat besökare sedan premiärkonserten med Loa Falkman 1989. Då har du väl svaret på G?

14) I Pukbergsgrottan, mellan Hammarby och Åloppe, har hittats fynd från bronsåldern. Det är en av de sevärdheter som föreningen Fjärdhundraland tipsar om. Har du nys om vilken av de tio delarna av Lagunda vi befinner oss i?

15) De som bor här vet naturligtvis, men alla andra då? Vad heter den lilla sjön några kilometer väster om Örsundsbro, på perfekt cykelavstånd. Om det nu bara fanns en cykelväg.

15 rätt: Fantastiskt. Visst har din släkt bott här sedan flera generationer?

12-14 rätt: Du kan din hembygd. Grattis!

6-11 rätt: Bra, men man lär så länge man lever. Fortsätt vara nyfiken.

3-5 rätt: Här finns en ny värld att upptäcka. Lycka till!

0-2 rätt: Ja, ja. Det finns annat i livet än Enköpings landsbygd.

1) Ost, 2) Sjöö, 3) Göran Palm, 4) Erik Jansson, Erikjansarna, 5) Carlsson Ring, 6) Björn Kumlin, 7) Lamadjurets AIBC, 8) Friibergh, 9) Bonde söker fru, 10) Salnecke, 11) sista tåget gick i juni 1979, officiell nedläggning 1980, 12) Kvekgården, 13) Giresta, 14) Nysätra, 15) Alstasjön