Hon fick ta emot priset under konferensen Offentlig Chef, mötesplatsen för landets offentliga chefer.

Tjärnheden, som tidigare var chef inom skolan i Enköping tog steget till kommunledningskontoret för två år sedan.

– Jag är rörd och stolt över motiveringen och priset. Att Enköpings kommun får synas i det här sammanhanget är fantastiskt roligt, säger Christin Tjärnheden till EP.

En kreativ problemlösare och få medarbetare att känna sig bekräftade är något ur motiveringen.

Så lyder den i sin helhet:

"Christin är en chef som brinner för samverkan på alla plan. Hon är en ledare med empati, en god lyssnare och en kreativ problemlösare. Att få sina medarbetare att känna sig sedda, bekräftade och bli tagna på allvar är några ingredienser som gör Christins chefskap framgångsrikt. Med hennes fokus på att tydliggöra olika avdelningars gränssnitt har hon fått ett antal avdelningar att ”kroka arm” med varandra vilket resulterat i många goda samarbetsexempel."

Årets nyskapande chef är tänkt att prisa de som gjort ett extra utvecklingsarbete kring organisationsutveckling eller digitalisering som förbättrat organisationen.

Priserna är instiftade av Tidningen Offentliga Affärer och prisutdelningen skedde på onsdagskvällen i samarbete med värdstaden Uppsala kommun under banketten på Uppsala slott.

Övriga nominerade var Jesper Svensson, IT-chef, Lunds kommun, Maria Persson, Förvaltningschef, Arbetsmarknadsförvaltningen i Karlskrona kommun, Daniel Sand, Projektledare, Strängnäs Bostads AB, Peder Sjölander, IT-chef på Pensionsmyndigheten och Annika Ekvall, Förvaltningschef, Miljö- och Hälsoskydd, Kungsbacka kommun.

Ytterligare ett pris delades ut, årets offenliga chef gick till Carl-Martin Lanér, Kommunchef, Karlskrona kommun.