– Det här är den bästa marknaden för oss, Lions arrangerar bra, säger Bosse och Lena från Webbfloristen i Grillby medan de hänger upp egentillverkade kransarna under taket på marknadsståndet.

Taket kom väl till pass för lördagens marknad började med ett strilande regn. Många besökare trotsade dock regnet som också upphörde efter någon timme.

Julmarknaden bjöd som vanligt på allehanda trivsamheter. Som att gissa på grisens vikt, rida på ponny, handla julpynt, mistlar och bullar och lyssna till Enköpings kammarkörs fina julsånger.

Artikelbild

| Bosse och Lena från Webbfloristen i Grillby deltog för sjätte året i julmarknaden och tycker Lions gör ett bra arrangemang.

Ingvar Smedlund (M), kommunstyrelsens ordförande, invigningstalade och lyfte fram vikten av att handla lokalt för att utveckla staden. Kandidaterna till Enköpings lucia presenterade sig med var sin sång och lockade många nyfikna åhörare.

Olle Stedt i Lions Enköping gissar att julmarknaden har arrangerats i 40 år.

– Vi har letat i arkivet men är lite osäkra. Klubben bildades 1975, säger han.

Julmarknaden är ett av de största arrangemangen under året för klubben. Pengarna som tas in går oavkortat till välgörande ändamål, både lokala, nationella och internationella.

Artikelbild

| Christina Stedt och Margareta Nystrand är två av de 16 Lionsdamer som tillverkat grantomtar som säljs för välgörande ändamål.

Ett marknadsstånd som väckte mångas nyfikenhet var Anders Källströms. Grillbybon är hobbysmed och han hade tagit med sig ässjan till marknaden och visade upp svartsmide. Det glödande kolet värmde skönt i det kyliga vädret.

– Det är första året jag är med på marknaden. Jag har fått en del gamla smidesgrejer från Bahco och det är många äldre besökare här som känner igen hantverket, säger Anders.

Artikelbild

| Kandidaterna till Enköpings lucia presenterade sig med sång och samlade stor publik.

Lions julmarknad pågår både lördag och söndag och många marknadsbesökare passar även på att beskåda den fina utställningen med pepparkakshus vid Enköpings museum.