Sent på lördagskvällen fick Svenska spel tag på den lyckliga kvinna i 60-årsåldern som lämnat in Lottoraden på Ica i Örsundsbro.

– Jag följde Lottodragningen hemma i tv-fåtöljen, vid sex rätt trodde jag inte mina ögon och då även den sjunde siffran slog in satt jag och studsade. En helt otrolig känsla som man alltid undrat hur den känns, säger kvinnan, som vill vara anonym, till Svenska Spel.

Lottovinsten, som var på drygt fem miljoner kronor, tillhör ett kompisgäng med kvinnor som spelat tillsammans i ungefär ett år. Det var ett tioveckorsspel som bestod av två rader och Joker vid lördagens dragning.

Kvinnan hade rättat sin rad och var beredd när Svenska Spel ringde upp henne.

– Jag har gått runt och skuttat här hemma sedan dragningen. Jag hann lugna ner mig en stund men nu när ni ringer så står jag här och studsar igen, sade kvinnan som även hade hunnit ringa sina väninnor och berätta om storvinsten.

– Flera av dem vågade inte riktigt tro på det förrän Svenska Spel hade ringt och bekräftat det. Någon skulle fira med champagne och någon med en öl. Själv dricker jag sällan men nu har jag firat med ett glas karamellikör, säger kvinnan glatt.

Var och en i kompisgänget får alltså omkring en miljon kronor, pengar som enligt kvinnan som lämnade in vinnarraden kommer väl till pass.

– Det är en jätteskön känsla just nu. Det finns utgifter som man dragit sig för som nu kan bli av, till exempel reparation av en ond tand och även huset jag bor i, säger hon.

Ett gemensamt firande finns även inplanerat.

– Vi ska på gemensam resa i Sverige inom kort, vi får fira med en riktigt bra middag till att börja med, säger kvinnan till Svenska Spel.