Skattmansöbacken har stängt för säsongen. En säsong som på grund av vädret kom igång sent men som trots allt blev riktigt lyckad.

– En kort men bra säsong, sammanfattar Daniel Jäderblom, ordförande i Skattmansöådalens förening som driver skidbacken på ideell basis.

För att backen ska bli åkbar måste snöproduktionen komma igång senast den 20:e januari, annars blir det för sent på säsongen.

– Vi hade lite tur med vädret där och kom igång sista datumet, säger Daniel Jäderblom.

Lördagen den 3 februari kunde lilla backen öppna och en vecka senare var även den stora backen åkbar. Fram till den 27 mars hölls backen öppen.

– Vi fick krångel med vajern i stora liften men lyckades laga den på en dag. Liften är gammal, säkert 50 år, och det hela tuffar på tack vare Göran Karlssons välsignelse. Han fixar det mesta, säger Daniel Jäderblom.

Ekonomiskt har säsongen gått så bra att man nu har en buffert för att dra igång snöläggningen nästa säsong.

– Det kostar upp mot 150 000 att få igång snökanonerna för att börja spruta snö, säger Daniel Jäderblom.

En dröm för föreningen vore att kommunen ställer upp med personal som lägger snön och föreningen sedan tar hand om driften.

Skolbokningarna är en viktig del i verksamheten och där har backen varit välbesökt i år.

– Inkomstmässigt är de inte så viktiga men det är mycket idén med föreningen, att vi vill aktivera ungdomarna, säger Daniel Jäderblom.

En snörik vinter även inne i städerna har lockat fler åkare till backen.

– Och det kommer nya besökare utifrån hela tiden, från Morgongåva, Uppsala och Stockholm, säger Daniel Jäderblom.