Att bli kuggad på uppkörningen är inget ovanligt, men det handlar om hur man hanterar motgången.

Den 20-åriga mannens uppkörningen i Enköping under onsdagen tog sin gilla gång, men där Sandgatan korsar Eriksgatan behövde förarprövaren ingripa. Detta eftersom mannen höll på att krocka med en parkerad bil.

– Vår prövare var tvungen att ta tag i och styra ut med ratten. När sånt händer förstår i regel kunden att det inte gått bra, men i det här fallet bromsade han mitt i korsningen och stannade där, säger Ove Lommered, som är ställförträdande chef för förarprov.

Till sist övertalas mannen att köra bort en bit och parkera. Föraren vägrade då att köra tillbaks bilen eller låta prövningsföraren göra det.

– Han ville prata om situationen och ville inte fortsätta köra, vilket slutade med att vår inspektör kontaktade polisen eftersom fler personer skulle prövas, säger Ove Lommered.

I dialog med polisen och efter många om och men så börjar 20-åringen köra tillbaks bilen, men stannar efter 50 meter och det hela upprepas. Till sist lämnar han bilen och inspektören kunde köra tillbaka.

Hur vanligt är det här vid en uppkörning?

– Jag har jobbat i 24 år och aldrig hört något liknande, så vi får betrakta det som ytterst ovanligt. Vi får hoppas att han har tagit åt sig av och absolut inte uppträder på samma sätt nästa gång, säger Ove Lommered.

Polisen har upprättat en anmälan mot den kuggade föraren med brottsrubriceringen störande av förrättning. Vilket i det här fallet innebär brott som har stört statlig undervisning.