På torsdag delar Upplevelseförvaltningen ut 2017 års kulturstipendier.

Stipendiet för vuxna är på 30 000 kronor och går till Finn Öhlund för ett brinnande intresse för att sprida kunskaper om bild och form.

Finn Öhlund är född i Uppsala och uppvuxen i Enköping. Han arbetar med olika konstarter som måleri, teckning och grafik men även med elektronisk musik och ekologisk graffiti.

Motiveringen lyder bland annat:

"Finns styrka är, att genom konstens kraft, få människor engagerade, integrerade och berörda. Hans konst har även gett honom en plattform med ett kontaktnät som Finn mer än gärna plockar tillbaka till Enköping. Finn har med sitt konstnärskap och engagemang berikat Enköpings kommun med så väl konstnärliga gestaltningar som ett brinnande intresse för att sprida kunskap om bild och form bland kommunens unga."

Två stipendier delas även ut till barn och ungdomar på vardera 5 000 kronor.

Det ena går till Jonna Linnér för ett mångsidigt kulturutövande och uttryck genom både dans, litteratur, film, sång och teater. Med tydliga mål uppsatta för sitt

eget skapande både vad gäller film och litteratur.

Det andra stipendiet går till Alexandra Rojas Nordqvist som trots sin unga ålder ägnat många år åt dansen. Hon provar olika dansstilar och vill vidareutveckla sig både på hemmaplan

och utomlands.

Upplevelsenämndens ordförande Jesper Englund delar ut kulturstipendierna på biblioteket på torsdag. Då öppnas även en utställning av Finn Öhlund i Konstfönster Joar. Enköpingsbandet Stuck in motion, 2016 års kulturstipendiat, uppträder med egenskriven rock.