Onsdagsrösterna, bestående av sena förtidsröster, skulle nämligen kunna göra skillnad för Landsbygdspartiet oberoende, som ligger alldeles under gränsen för att uppnå ett mandat.

– Vi låg på 2,1 procent ända tills det sista distriktet räknades och så åkte vi ner till 1,9 procent. Det känns så snopet att falla på mållinjen, säger Claes Eningsjö som är förstanamn på partiets valsedlar i kommunvalet.

Landsbygdspartiet har 555 röster. Det fattas bara en handfull röster för att komma upp i 2 procent, som är gränsen för ett mandat.

– Det där mandatet hade varit ganska viktigt för oss, dels för att komma in och lära oss och dels för att vi hade fått synas under fyra års tid. Då hade vi till nästa val kunnat starta på en helt annan nivå, säger Claes Eningsjö.

– Att det råder en viss besvikelse är självklart. Samtidigt är vi otroligt stolta över att 555 personer har röstat på oss. Kransorterna har stöttat oss bra, då det bland annat blev 7,7 procent i Torstuna och 4,5 procent i Fjärdhundra. Det är Enköping som har tyckt att vi har varit ointressanta, men that´s life.

Hur tänker ni göra för att påverka ändå lokalt?

– Vi tänker samarbeta med Vuxenskolan och ordna tematräffar under vintern där vi tar upp ämnen som berör landsbygden, bland annat byggnation under rubriken: Hur kan byarna utvecklas?

– Vi hade hoppats komma in i fullmäktige och vara en blåslampa. Vi har fyllt en funktion. Det är helt uppenbart för att så mycket landsortssnack som det har varit på slutet har jag aldrig varit med om. Det tycker jag att de andra partierna ska ha all heder av.