Många trotsade regnet för att titta på och lyssna på programmet vid kröningen av Enköpings lucia.

Britt-Marie Lidmo från luciakommittén berättade om förutsättningarna innan vi fick börja njuta av musikunderhållningen. Hon påminde om att behållningen från lucia går till välgörande ändamål.

Körledaren Viktoria Strandberg berättade att lucia får gå på en kurs och spela in musik hos Lowlife Productions, som hon och Ludwig Keijser driver. En möjlighet som också flera luciakandidater har utnyttjat under åren.

Artikelbild

| Cornelia Erikssjö sjöng bland annat Halleluja tillsammans med Viktoria Strandberg.

Caroline Söderstedt, som var kandidat 2016, framförde en låt som hon har skrivit till sitt eget bröllop, där hon framförde sången som ett tal till sin man. Det blev en mycket stämningsfull och kärleksfull början av programmet.

Ida Jaredal, kandidat 2017, var nästa skönsjungande artist på scenen. Ludwig Keijser framförde sin låt Feel alive akustiskt. Sedan följde Viktoria Strandberg tillsammans med Cornelia Erikssjö, kandidat 2016, och med Ludwig Keijser på kompgitarr.

Museichefen och popartisten Linda Karlsberg höll kröningstalet. Hon löste dikten I rörelse av Karin Boye för att påminna om en sak:

– Livet är inte bara år. Det finns plats för nya drömmar. Det finns plats för möjligheter, sa hon.

Artikelbild

| Viktoria Strandberg tar i från tårna med känslosam sång.

Som passande avslutning framförde luciakören, med lucia med flera, egna låten Enköpings lucia, skriven av Viktoria Strandberg.