Tack vare att musikern och producenten Magnus Ludvigsson bor i byn blev det högklassig konsert vid hembygdsgården på söndagseftermiddagen. Saxofonisten Johan Stengård var inte svårövertalad över att komma till spelningen i sommaridyllen.

– Magnus och jag har spelat mycket ihop och gör många konserter tillsammans. Magnus är en av de bästa pianisterna som jag har spelat med och sen är Sverige vackrast på somrarna, berättade Johan Stengård strax innan konserten drog igång.

Till en början var det far och son Ludvigsson som stod för musiken, tillsammans med publiken som var ett 70-tal, när allsångsvänliga låtar avlöste varandra. Pontus Ludvigsson, i egenskap av stolt nybliven pappa, kände lite extra när han skulle sjunga "Teddybjörnen Fredriksson".

Artikelbild

| Johan Stengårds tonsäkra saxofonspel gav rysningar.

Mitt i lite Frank Sinatra dök Johan Stengård upp. Han underhöll med en hel del historier om såväl Frank Sinatra som Putte Wickman och andra musikanter mellan låtarna.

När det var dags för "Slussen" (en väldigt ombytlig jazzmelodi) skämtade han till det:

– Kan ni sjunga med i den här bjuder jag på en öl.

En av Johan Stengårds höjdpunkter var när han spelade Abbas Dancing Queen på saxofonen. Mäktigt.

Artikelbild

| Ett 70-tal var där och njöt av musik i sommarkvällen.

Johan Stengård ingår i "The original band – music of Abba" tillsammans med bland andra Lasse Welander och Mike Watson, de som utgjorde Abbas band när det begav sig. I oktober har Abba-musikerna en spelning framför Egyptens pyramider. Det blir nog också mäktigt.