En man i 45-årsåldern ska ha uttalat olika former av hot mot förbipasserande utomhus i bostadsområdet Galgvreten i Enköping. Huruvida den misstänkte gärningsmannen har någon relation till offren eller inte är i nuläget oklart.

– Jag vet inte om de är bekanta med varandra, men jag tror inte det. Det finns inga uppgifter om det, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisens regionledningscentral.

Ett av offren var en ung flicka i lågstadieåldern. Enligt polisens hemsida ska hon ha blivit misshandlad, men klarat sig oskadd.

– Flickan klarade sig utan sjukhusvård, men är väldigt omtumlad och skakad efter det här, sade Daniel Wikdahl en timme efter händelsen. Kort efter händelsen hittade polisen den misstänkte gärningsmannen och kunde gripa honom.

Polisen är förtegen om hur angreppen ska ha gått till, men rubricerar initialt händelsen som mordförsök. På sin hemsida skriver polisen: "Mannens handling är av att sådant slag att polisen något senare inleder förundersökning om försök till mord."

– Det är det senaste jag hört och det jag får utgå från i nuläget, säger Daniel Wikdahl. Rubriceringen kan dock komma att ändras. Mannen förhördes senare under onsdagskvällen.

Har mannen använt några tillhyggen vid attacken?

– Jag kan inte gå in på hur det här angreppet såg ut, men jag kan säga att det var inte bra det han gjorde, förklarar Daniel Wikdahl.

Vid 22-tiden på onsdagskvällen beslutade åklagare att anhålla mannen. Han är misstänkt för misshandel och grovt olaga hot.