Den tredje Måndagskvällen anordnades av Enköpings Dragspelsklubb, de körde en halvtimmes uppvärmning innan kvällens konferencier Glade Glenn drog i gång underhållningen.

Han kommer in på scen i en blå Hawaii-skjorta. Sedan första besöket på ön har han samlat dem. Nu har han hela 42 stycken.

– Jag gillar att skänka glädje, publikens läppar ska stå som när klockan är tio i två, säger han till tidningen innan spelningen börjar.

Artikelbild

| Glade Glenn underhöll publiken med sitt dragspel och sina historier.

Och glädje blev det, han fick publiken att klappa händerna, vissla, kramas och tillsist pussas. Det par som pussades bäst vann en av hans skivor.

De som följde Glade Glenns akt var Liz och Ken. De bjöd på egenskriven 50-tals musik. Innan de satt i gång hann Liz adressera värmen.

– Jag brukar bli svettig när vi uppträder, men nu är jag det redan innan vi har börjat. Jag har varnat er som sitter längst fram, säger hon.

De bjuder på flera låtar och berättelser. De tillägnar en av låtarna till sin fosterdotter som knackade på deras dörr när hon var 13 år.

Artikelbild

| Liz och Ken bjöd på svängig 50-tals musik.

Under låten Djävulsmannen var det många i publiken som satt och vickade sina fötter i takt.

Det tredje och sista bandet som kom in och bjöd på sig själva var Bröderna Brööl. Bandet består av "Kåke" Eklund, Leif Lind och Pontus Eklund.

Artikelbild

| Liz skämtade några gånger om att Ken fortfarande inte fått någon kyss från henne, även om de är gifta.

De showade med flera fräcka låtar och fräckisar. Till låten "Min dingeling" bjöd Leif Lind på sig själv och kom ut med bara en mössa för sina privata delar.

– Ni ser hur Dragspelsorkestern bakom mig lutar sig för att få en bra syn, säger han, och publiken skrattar.

Artikelbild

| Leif Lind sprang runt i publiken med en motorsåg, till deras förstjusning och lite skräck.

Nästa Måndagskväll anordnas av Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet.