Innan lördagens föreställning mitt på dagen som tidningen besökte var kön lång utanför Joar Blå. Den långa ormen med anhöriga och vänner som skulle titta på sina dansande ungdomar i Street Feet fick kröka sig runt hörnet längs Ågatan för att få plats.

Att det var julshow märktes direkt i första numret, som var ett fartfyllt luciatåg.

Street Feet har ungefär 700 dansare i sina led. Företaget, för att det heter Street Feet AB, har startats av Isabel Axnér från Enköping. Hennes dansskola är resultatet av att det inte fanns någon sådan dansskola när hon själv var yngre, utan då fick hon åka till andra orter för att dansa.

Artikelbild

| Vackert så, och graciöst dessutom.

Vi som var där fick mellan numren dansskolans budord förklarade för oss. Att det första budordet är gemenskap kan man lätt förstå när man ser och imponeras av den breda ungdomsverksamheten.

Street Feet startade som en förening 2008. 2012 blev det ett företag. Verksamheten, sett till antalet dansare, har nästan tiodubblats sedan starten.

När 700 dansare har show räcker det naturligtvis inte med en föreställning. Då är i varje fall inte Joar Blås teatersalong en tillräckligt stor lokal. För att alla som ville se sina barn, syskon och vänner dansa skulle få möjligheten blev det åtta föreställningar under helgen, med fyra på lördagen och fyra på söndagen.

Under julshowen visade flera av Street Feets dansgrupper upp sig. Publiken älskade det och utöver de sedvanliga applåderna jublades det friskt och entusiastiskt.