Det var trångt både på Stora torget och längs Torggatan redan de första timmarna under vårmarknaden på lördagen. Det somriga vädret bidrog säkert till tillströmningen av folk som tog chansen att strosa runt bland marknadsstånden och även träffa lite bekanta.

– Marknader har en viktig social funktion för många, här får man en mer naturlig kontakt än i en butik, säger försäljaren Tommy LaLuca som kommer från Kungsängen och säljer hantverk från Bali i sitt marknadsstånd.

Det är första gången han säljer i Enköping och här går försäljningen av drömfångare bra. Vad som säljer varierar lite mellan orter och tillfällen.

Artikelbild

| Ida Kokko och barnen Summer och Matua Chadwick var på väg ner till tivolit och karusellerna.

– På hälsomässor är det Buddhafigurer som säljer och i skärgården är det saker med maritim koppling som går bra, säger Tommy.

Görel Wallström med dotter Lina och tre barnbarn som snabbt försvinner i vimlet, samt Lars-Göran Sigfridsson stannar till hos Tommy för att handla drömfångare.

– Jag samlar på dem, nice att det fanns här, säger Görel.

De är rutinerade marknadsbesökare och har en väl beprövad taktik vid besöket.

Artikelbild

| Ida och Görel Wallströn samt Lars-GöranSigfridsson handlade drömfångare av Tommy LaLuca.

– Först går man genom marknaden och tittar, sen är det tivolit för barnbarnen och sen går man tillbaka och handlar det man ska ha, säger Görel med ett leende.

Ida Kokko och barnen Matua och Summer Chadwick har precis kommit till marknaden och barnen tittar längtansfullt på fina leksaker.

Artikelbild

| Karin Engström och Lousia Hatamian från Uppsala besökte konstrundan i Enköping och tog även en sväng på vårmarknaden där margareta reese från Reese handelsträdgård sålde blommor.

– Vårmarknaden är en tradition sedan jag var liten. Nu ska vi gå ner till tivolit, säger Ida och Matua och Summer ser nöjda ut.

Från Uppsala har Karin Engström och Lousia Hatamian kommit för att besöka konstrundan i Enköping. De visste inte att det var vårmarknad i Enköping och passar på att tittar på blommor hos Margareta Reese från Reese handelsträdgård som säljer på Stora torget.

Artikelbild

| Hunden Harry blev mycket nyfiken på det lilla djuret som for runt med en boll. Matte Eva Marie Pettersson fick hålla hårt i kopplet.

– Vi har varit på museet och tittat på visningen av utställarna, men vi startade dagen med en morgonfika vid Salnecke slottskafé, säger de två glada Uppsaladamerna och drar vidare på sin Enköpingstur.

Vårmarknaden fortsätter även på söndagen.