Redan under den första kvarten efter öppnandet hade omkring 100 personer kommit till mässan och mässgeneral Eva Röste var nöjd.

– Vi har haft 35 seniormässor i landet i år men det är den första i Enköping, säger Eva som knappt hinner med att trycka på räknedosan för att registrera alla besökare.

Mässdagen lockade med ett späckat program och grundaren till nyhetssajten News55, Artur Ringart, höll tempot uppe på scenen med olika samtal och intervjuer.

Artikelbild

| Lisbeth Rohdin tyckte mässan var intressant och fick information av Björn Hultén från Upplands Idrottsförbund

– 2,1 miljoner människor i Sverige är över 65 år, det är en fjärdedel av väljarkåren men det avspeglas inte i riksdagens sammansättning, konstaterade Artur Ringart som med sin nyhetssajt fokuserar just på frågor som berör äldre.

Samtalen på scenen inleddes med pensionärsorganisationerna PRO och SKPF där organisationerna fick tillfälle att tala om sina hjärtefrågor.

Med riksdagsledamoten och Enköpingsbon Solveig Zander (C) blev det fokus på förändringarna som görs i pensionssystemet och Zander lyfte fram frågan om rätten att arbeta kvar på sitt jobb även som äldre.

Under dagen bjöds det på ett tiotal olika programpunkter på scenen och uppträdande av skådespelaren Peter Harrysson och gitarristen Bengt Magnusson.

Artikelbild

| Omkring 25 utställare, fån idrottsföreningar till optiker och vårdboenden, deltog i seniormässan.

Omkring 25 utställare deltog i mässan, från idrottsföreningar och reseföretag till optiker till vårdboenden.

Upplands idrottsförbund delade monter med 13 olika idrottsföreningar.

Artikelbild

| Hur trevligt det kan ordnas på äldreboenden, med middg och vin, visades av Åsa Sundström från vård och omsorgsförvaltnignen.

– Genom medel från Region Uppsala kan vi stödja föreningar i att nå ut till grupper som står långt från idrotten, exempelvis personer med psykisk ohälsa. Vi har fått jättegod respons här på mässan, framför allt av föreningsrepresentanter, säger Björn Hultén och delar ut en broschyr till besökaren Lisbeth Rohdin.

– Jag gick hit för att träffa ett reseföretag men har lyssnat på alla utställare, det är en jättekul mässa, säger Lisbeth.